Gondoltam kipróbálom a Pavlovát csokival, és bizony nagyon finom lett. A Pavlová-t ugyanúgy készitettem, mint pár héttel ezelőtt a barátnőm. Csak most fél adagból.
Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 2o dkg porcukor, 1 evőkanál ecet, csipet só.
A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá vertem egy mixer segitségével, hozzátettem az ecetet, és nagy adagokban a cukrot folytonos kavarás mellett. A hab nagyon keménnyé kell váljon.
Egy tepsibe helyezetem egy sütőpapirt, és több kicsi kört rajzoltam rá. Ezekbe a körökbe helyeztem a habot, elsimitottam mint egy tortalapot. Nem sokat cicomáztam, nem készitettem emeletet rájuk. Előmelegitett sütőben, 14o fokon sütöttem, kb. 1 órát. ( vagy addig, ameddig egy tűt beleszúrunk és tisztán jön ki).
Addig hagytam a lerben ameddig teljesen ki nem hűltek, kb. 2 órát.
Mig hűltek, elkészitettem a csoki öntetet. 5o dkg vajat megolvaszttam és összekevertem 18 dkg kakaóval, és 1o dkg porcukorral. 3oo ml tejszin felvertem 5 dkg porcukorral. Szépen összedolgoztam az öntetet a tejszinhabbal, és hűtőben tároltam.
Tálaláskor csak a pavlovák közepébe kanalaztam, cseresznyével diszitettem.
Mennyei!!!