Most már egyre gyakrabban hallottam a clafoutis-ról és egyre kiváncsibb lettem mi is ez, hogyan készül. Tegnap érkezett egy hatalmas csomagunk, tele minden otthoni jóval, és többek között néhány “Erdélyi Konyhával”. Az egyikben megtaláltam a cseresznyés clafoutis receptet, mely meglepetésemre, nagyon könnyű, nagyon olcsó sütemény. A neve hallatán, mert kiejteni még most sem tudom, valami pompásabb dologra számitottam
Na, de igy elsőre valami miatt a cseresznyéim a sütemény alján maradtak, utólag meg örülök is, mert a gyerekeim nem igazán rajongnak, ha a gyümölcs van a tésztában, igy meg jóizűen megették, mert az alját könnyű volt levágni.
Hozzávalók (27 cm formához): 4o dkg kimagozott cseresznye, 4 tojás, 4 dl tej, 1o evőkanál cukor, 1o evőkanál liszt, 2 tasak vaniliás cukor, csipet só.
A piteformát kivajaztam, megszórtam liszttel, és beleszórtam a cseresznyét. A tojásokat a cukorral egy habverővel habosra vertem, majd hozzáadtam a lisztet, vaniliás cukrot, sót, lisztet, tejet. Jól összekavartam, majd a cseresznyékre öntöttem. Előmelegitett sütőben, 18o fokon, kb. 4o percet sütöttem. Amikor kihűlt, porcukorral megszórtam.
Mentségemre szolgáljon, hogy tortaformában sütöttem és nem 27 cm-ben…. De az ize fantasztikus!!!