Jó rég eltűntem. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem sütök, főzök, de most már a fiam is vakáción van, igy egyre fáradtabb vagyok, igy az esti mesét szinte ők olvassák nekem…
Ma viszont megemberelem magam, legalábbis próbálom… ami biztos az biztos kezdem ezzel a remek almás sütivel, ami pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom.
Szeretek “hamar” recepteket követni, mert mindig időhiányban szenvedek, és minden konyhai tevékenység közben legalább 1ox felfutok a nappaliba, békét teremteni a gyerekek között.
Szóval, térjünk a lényegre.
Hozzávalók: 18 kanál cukor, 18 kanál olaj, 18 kanál tej, 24 kanál liszt, 4 tojás, 1 sütőpor, 1 vaniliás cukor. A töltelékhez: 1.5 kg alma, cukor és fahéj izlés szerint.
A 4 tojást a cukorral, olajjal habosra kavartam, majd szerre hozzáadtam a lisztet, sütőport, tejet, vaniliás cukrot. Vastagpalacsinta szerű masszát kaptam. Egy nagyobb tepsit kikentem, és a masszának a felét belecsorgattam, elsimitottam. Előmelegitett sütőbe tettem, és kb. 1o percet sütöttem, mig nem volt már annyira folyékony. Ekkor kivettem, és rásimitottam a reszelt almás, cukros, fahéjas keveréket, és rácsorgattam a massza másik felét. Itt kissé vigyáztam. Rákanalazgattam és simitottam, ne keveredjen össze az almával. Ezek után kb. 3o-35 percig sütöttem. Mikor kész lett porcukorral megszórtam.
Mindenkinek jutott belőle. A néger szomszédaimnak, akiknek mindig átadok minden finomságot, a párom munkatársainak, akik nem ismerik a házi sütiket. Mindenki kedvelte, mindenki megnyalta a tiz ujját. Mondom én is hogy finom!!!