Nagyon régen ettünk svéd fasirtot. Annyira régen, hogy el is felejtettem, mennyire finom.
Múlt héten Ikea-ban voltunk, persze akaratlanul is elmentünk a büfé mellett, és persze a fiam, annyira éhes lett, hogy felfalt kb. 5 svéd fasirtot, amit itthon biztos nem tenne meg, ugyanis szerinte a vendéglőkben jobban főznek mint én itthon… Gondolom nincs meg a varázsa, vagy valóban nem főzök jól?::))).
Tegnap ebédre elkészitettem és nagyon finomra sikerült. A fiam is megvolt elégedve!
Hozzávalók: 5o dkg darált disznóhús, 1 tojás, zsemlemorzsa, kis csokor kapor, só. A szószhoz: liszt, olaj, marhahúsleves kocka, csipetnyi kapor.
A hozzávalókat összekavartam, kis gombócokat formáltam és forró olajban megsütöttem őket. Mig sültek, készitettem egy rántást, olajból és lisztből, majd felöntöttem 1 l vizzel, és hozzátettem a leveskockát, meg egy jó csipetnyi kaprot. A rántásnak a lényege, hogy sűrű legyen a mártás. A megsült fasirtokat áttettem a szószba, és kb. 1o percig összerotyogtattam.
Nagyon finom. Krumplipürével tálaltam.