Nagyon örültem, hogy kicsi, aranyos paprikákat találatam szombaton. Itt nagyjából csak kápiát és tv paprikát lehet látni, igy látványukra lelki szemeim előtt már lebegett is a káposztával töltött paprika savanyúság!
Szerintem nem igazán lehet ennél a savanyúságnál konkrét mértékeket irni. Inkább szemre megy, és mint kezdő sem kell megijedni, mert az ember ráérez. Nem mértem le a paprikát, zacskókban árulták őket. Vettem egy közepes fej fehér káposztát. Ez utóbbit felvágtam amennyire vékonyra csak tudtam. A káposzta gyalum mindig kimarad az otthoni csomagból…. Lesóztam, és mivel este sikerült ezt a műveletet megejtenem, egész éjszakára hagytam állni.
Aztán reggel jól megmostam a paprikákat, kicsumáztam őket, és megtöltöttem a jól kiszoritott káposztával. Egy nagyobb üvegbe csikokra vágott tormát tettem, mustármagot és bors szemeket szórtam, és szépen belerakosgattam a paprikákat. Jól lenyomogattam, szorosan kell állniuk. Tetejére ismét tormát és magokat tettem.
Készitettem egy ecetes, cukros, enyhén sós vizet, akár egy uborkasalátának. Felforraltam, és az üvegbe öntöttem.
Lezártam és száraz dunsztba tettem.
Ez a párom kedvenc savanyúsága, remélem most is sikerült…