Kamaszkoromban nem voltam sztár rajongó mint a velem egykorúak. Nem volt kedvenc sztárom, kedvenc együttesem. Olyan poszter sem lógott a falamon, amelyről valami szexbomba pasi nézett volna rám és róla álmodoztam volna.
Szerettem és most is szeretem az egyszerű embereket, akik szerénységükkel tündökölnek, és sosem száll a fejükbe a dicsőség.
Most, nagyon szeretem Jamie-t. Nem mondhatom, hogy nagy rajongó vagyok, csak tisztelem, szeretem az ötleteit. Szeretem hogy egyszerű ételeket csodássá varázsol, hogy promoválja a főzést, a rengeteg zöldséget, és főként, hogy mindenki zsebére főz. Ha körülnézek a konyhámban 9o%-at a fűszereknek, hozzávalóknak megtalálom.
Szombaton elmentem a gyerekekkel South Woodford-ba, ahol egy nagyon jó zöldséges van. Felpakoltam karalábéval, almapaprikával, tárkonnyal, és persze bekukkantottam a turkálókba. Mindig könyveket keresek.
Mint mindenhol, itt is nagyon drágák a könyvek. Annyira szerencsés vagyok, hogy most vettem meg a 4. Jamie szakácskönyvemet!!! Turkálóból!!! 25 font helyett 2.5o-ért. Jupppyyy!!! Egy ilyen telitalálat napokig izgalomban tart.
És most ennek különösen örülök, mert a “Ministry of food”-ot találtam meg, amely nem más mint a főzés promoválása, és rengeteg alapreceptet tartalmaz. Persze most sokan arra gondolnak, minek az alapreceptek? Hááát…. innen jönnek a variációk…. És nekünk van benne egy két újdonság is. Lehet csak nekem?
A hagyományos gombaszószt most ennek köszönhetően megvarázsoltam… És Isteni volt!
Hozzávalók: oliva olaj, 4 szelet bacon, 2o dkg csiperke gomba, 1 db chilli paprika (izlés szerint lehet több, kevesebb vagy elhagyható), 4 kisebb szál csombort, vagy kakukkfű, só, bors, 4 púpozott kanálnyi főzőtejszin.
Egy palacsintasütőben felhevitettem egy jó kanálnyi olajat, majd beledobtam az apróra vágott bacont. Addig sütögettem, mig kissé meg nem pirultak. Hozzáadtam a vékony szeletkékre vágott gombát, kimagozott és apritott csipős paprikát, csombortot. Fűszereztem, és pár percig folytonos kavarás mellett sütögettem. Most már a sótól a gomba kis levet is enged. Belekavartama tejszint, és csak addig kell főzni még, ameddig bugyborékolni nem kezd.
Én sült csirkére csorgattam szószként. De kiváló halra, vagy Jamie szerint forró, megsült pizzára rákenegetve. És mindig melegen kell tálalni.
Háááát, én megnyaltam a tiz ujjamat…