A karfiollevest mindig egyszerűen készitettem. Az-az egy sárgarépa, aztán egy fej karfiol, vajgaluska, kis pirospaprika és petrezselyemzöld. Ez a variáns igy néz ki:
Amit viszont tegnap varázsoltam, az meg igy:
Mondanom sem kell, hogy ez utóbbival sikert arattam… Nem érzik annyira határozottan a karfiol, és sokkal különlegesebb.
Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 2 db sárgarépa, 2 db zöld zellerszár vagy egy kisebb zellergumó, két kisebb hagyma, 2 nagyobb cikk fokhagyma, só, sajt, kis bacon (ha van, ha nem kihagyható).
A zöldségeket megpucoltam, feldaraboltam. Egy fazékba két kanálnyi olajat hevitettem, és beleforgattam a zöldségeket, a karfiol kivételével. Enyhén sóztam. Mig a zöldségek kissé dinsztelődtek, rózsaira szedtem a karfiolt. Felöntöttem vizzel, hozzátettem a karfiolt is, ételizesitővel izesitettem. Mikor a zöldségek megfőttek összeturmixoltam.
Forrón reszelt sajtot tettem a tányérokba, illetve apró kockákra vágott és piritott baconnal tálaltam.
Gyerekeknek persze forrón belekavartam a sajtot, és hagytam hűlni, nagyon élvezték, hogy nyúlik a leves. Fiam, aki a leveseket legszivesebben átugraná, most vacsorára is azt kért… Tehát, anyukák ez főnyeremény!!!