A mindennapos csomagolás sokunknak okoz gondot… Párommal eddig ez nem volt probléma, de most mivel munkahelyet váltott eléggé elgondolkodtató. Főként, mert nincs konyha, vagy legalább egy csendes hely, ahol nyugodtan, leülve lehetne enni. Emiatt szendvics kinézetű, gyorsan bekapható, de laktató eledelt kell csomagolnom…
Tegnap tortilla lapba csomagolt csipős mártásba bepácolt és grillezett garnéla rákot csomagoltam friss salátával.
Ma egy egyszerű hamburgerre esett a választásom, mely hagyma és fokhagyma nélkül készült. Vendéglátó iparban dolgozó embernek ugye erre is figyelnem kell…
Ettől függetlenül nagyon finom lett.
Hozzávalók: 5o dkg darált hús, én ma disznóhúst használtam, 5 dkg olvasztott vaj, 2 kávéskanányi ketchup, 2 kávéskanálnyi csipős szósz, bors. Aki nem szereti a csipőset, akkor csak simán 4 kiskanálnyi ketchupot használjon.
A hozzávalókat összedolgoztam, 5 db. gombócot formáltam, és kb. 2 órára a hütőbe tettem.
Egy serpenyőt felforrósitottam, egy spatulával ellapitottam a gombócokat és megsütöttem őket.
Nem szeretem a hamburger cipókat, tapadnak a szzájpadlásomra…:). Emiatt sima cipókra esett a választásom, melyeket ma már a helyi pékségnél csak mákos variánsban találtam. Ezeket kettévágtam, aszalt paradicsomos pesztóval megkentem. Szépen felépitettem, salátával, egy szelet sajttal, de ebből sem az olvadós fajtát, hanem kemény sajtot választottam, sült baconnal, és persze a hússal.
Na hát ez úgy alakult ma, hogy: elkészitettem 3 darabot, csomagolásra készre, de előtte kivittem fényképezni az udvarra. Párom kinn futkározott a gyerekekkel. Azt mondta, egyet elfogyaszt, mert nagyon guszták… Mondtam, ne ne, hozok mást, ugyanis, 2 darab nem volt csipős, és tudtam a gyerekek szeretnék megkóstolni, bár megenni nem fogják. Igy elkészitettem a másik kettőt is…. párom előételként felfalta őket.
Egy harapásnyit ettem:)). Valóban nagyon finom lett!!!