Ha már egyszer finomra sikerült a marhasültem, szárnyakat kaptam, és újabb páccal, illetve tálalási verzióval próbálkoztam. Ismét nagy sikerrel!!!
Mexikói recept szerint, kissé a saját izlésünk után igazitva, elkészitettem a pácot.
Hozzávalók: 2 kiskanálnyi olaj, csipetnyi őrölt kömény, fél citrom leve, fél narancs leve, só, bors, 3 cikk apróra tört fokhagyma. Nálam ennyinél megállt. Tovább lehet fokozni az élvezeteket száritott oregánóval, korianderrel, csipős paprikával.
A marhahús szeleteket, 1-8 óra között ebben a pácban pihentetni kell a hütőben.
Nekem ma kb. 2 óra jött össze, szerintem elég volt. 5-5 percet sütöttem mindkét felét, anélkül hogy mozgattam volna, szúrkáltam volna a husit.
5 percre lefedtem fóliával, pihentettm, majd vékony szeletekre vágtam.
Tortilla lapokat melegitettem, és friss szalszával kináltam. (https://makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/01/27/salsa-szosz/).
Ötletként: lehet friss salátával tálalni, összekavarni vele, vagy quionás körettel. Nagyon friss, nagyon finom. Ezt a pácot érdemes észben tartani, és más hússal is kipróbálni.
A hús pihe puha, olvad a szájba, és iz gazdag!!