Az utóbbi periódusban nem volt időm semmire…. Megkezdődött az iskola, vissza kell rázodni a ritmusba. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs mindennap kétfogásos ebéd, csak hogy irni nincs idő… és most ugye itt az új varrógép, amely nagyon csábit… tanulok. Mindennap egy lépesre előbbre jutok.
Minap nagyon finom oyster szószos kinai kaját készitettem marhahússal, elfelejtettem lefényképezni… majd legközelebb.
A paradicsomot nem felejtettem el:))). Kertemben még mindig érik a paradicsom, és ha igy marad az idő beérik az összes. Persze annyi nem terem, hogy paradicsomlevet készitsek belőle, de kis aszalt paradicsomot sikerült eltennem.
Hozzávalók: annyi paradicsom amennyit szánunk rá, pár cikk fokhagyma, só, száritott kakukkfű, oregánó, vagy ki mit szeret.
A paradicsomokat megmostam, cikkekre vágtam, és bár mindenki azt tanácsolta, a magjait szedjem ki, nem tettem. Megszórtam apróra vágott fokhagymával, sóval, száritott fűszerekkel és a sütőbe tettem. 1oo fokon kb. 4 órát aszaltam, a sütő ajtaját megpattintva, hogy a keletkezett gőzök eltávozhassanak.
Az igy nyert aszalt paradicsomot egy üvegbe tettem, és felöntöttem oliva olajjal. A hütőben tárolom, nagyon finom lesz különböző salátákba, tészta ételekbe, sőt nagyon gondolkodom a turmixolásán is…