Annyira rég nem irtam, hogy már saját magamtól szégyellem magam… Eltelt több mint egy hónap…. Ez az idő alatt persze sok minden történt az életünkben.
Többek között itt voltak a szüleim. Kissé felszabaditottak a mindennapos teendőktől, és amikor az idő engedte nagyokat sétáltunk is, igy sikerült kiszellőztetnem a fáradt agyam is …. Jó volt ellazulni. Jó volt beszélgetni késő estékig. Gyerekeim is nagyon boldogok voltak. Csak ilyenkor látszik mennyire fontos egy gyerek életében a nagyszülők jelenléte. És bár az egyik kicsi másik meg pici, mégis nagyon jól felfogják hogy a nagyszülőknek menniük kell, nekünk meg maradni… Hamar visszarázódtak a régi kerékvágásba, csak a kicsi lelkük mélyén szerintem nagy a zűrzavar, amit nem is tudnak elmagyarázni…
És ez az idő alatt sokat varrtam. Beleszerettem a varrógépembe, a csipkékbe, és nem utolsó sorban a transzfer technikába. Molnár Melinda a Minamole blog irója egy új világot tárt elém, és imádom!!!
Valami miatt mégis úgy érzem kifutott a talaj a lábam a alól. Valami miatt nem tudom úgy beosztani az időmet mint ezelőtt. Kapkodok, rohanok. Egy tanfolyamot abba kellett hagynom, pontosan emiatt. És döntenem is kellett kettő közül melyiket szeretem jobban. Maradt a varrás. Mert szeretem. Sokat kell tanulnom persze. Nem kabátokat vagy ruhákat szeretnék varrni….
Sok új kaját nem készitettem az utóbbi időben, és már nagyon hiányzik. Mig szüleim itt voltak, sok receptet készitettem el a saját blogomból. De jó hogy van:)).
Aztán ma mégis megembereltem magam, és elkészitettem egy spanyol fasirtot, mely régóta foglalkoztatja a fantáziámat. Már maga a neve érdekes: albondigas. Nem is csalódtam benne.
Hozzávalók: 5o dkg darált hús (én mindig pulykát használok), egy kisebb hagyma, 1 cikk fokhagyma, só, bors, egy kis csokor petrezselyemzöld, 1 szelet kenyér tejbe áztatva, 1 tojás.
A szószhoz, és ebben van az egész titok: 4 kanálnyi olaj, 1 közepes hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 kisebb sárgarépa, 1 pohár vörösbor, 1 szál csombort, só, egy kisebb darabolt paradicsom konzerv, kiskanálnyi cukor.
Apróra vágtam a hagymát, fokhagymát, a petrezselyemzöldet és összedolgoztam a hússal, tejbe mártott kenyérrel. Fűszereztem, majd belekavartam a tojást. A sütőt közben előmelegitettem 18o fokra, kis golyókat formáltam a masszából és egy sütőpapirral bérelt tepsibe helyeztem őket. Meglocsoltam kevés olajjal és a sütőbe toltam. 1o percig sütöttem.
Közben előkészitettem a szószt. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megreszelt sárgarépát megdinszteltem az olajban. Felöntöttem a borral. Hagytam kissé főni. Fűszereztem, a csombort fontos szerepet játszik. Hozzátettem a paradicsomlevet (nekem ez volt kéznél), a cukrot, és a fasirtokat belegurigáztam. Jó 15 percet rotyogtattam még, mig a fasirtok át nem főttek.
Spagettivel tálaltam. Szerintem megér egy próbát, mert Isteni!!! A fasirt pihe puha, a szósz meg fenséges!!