Kukorica krémleves

 

Hozzávalók: 2 kiskanálnyi oliva olaj, 5 dkg vaj, 1 kisebb fej hagyma, 3 cikk fokhagyma, 3 db közepes krumpli, egy kisebb kukorica konzerv, 5o ml főzőtejszin, 6oo ml húsleves, só, bors, csipetnyi korianderpor.

A hagymát, fokhagymát, krumplit meghámoztam, apróra vágtam. A vajat megolvasztottam, hozzátettem az olajat, és beletettem az apróra vágott zöldségeket. Folytos kavargatás mellett megdinszteltem. Felöntöttem a húslevessel, beletettem a kukoricát.

Amikor a krumpli megfőtt, hozzákevertem a főzőtejszint, és az egészet összeturmixoltam. Izesitettem.

Sajttal és kukorica chipssel tálaltam.

És, ha egy jó kis mexikói sör bújkál a hütőben, minden tökéletes!!!

Tovább a blogra »