Lerben sült krumpli gazdagon

Szombat este. Együtt a család. Mit is varázsolhatnék az asztalra, amit mindenki szivesen fogyasztana? Hát akkor legyen sütőben sült krumpli.

Személyenként 2 darab krumplit számoltam, gyerekeknek kisebbeket. Megmostam és megszúrkáltam őket egy fogpiszkálóval. 2oo fokon kb. másfél órán át sütöttem.

Mikor átsültek, kivettem, vágtam a tetejükön egy kis ablakocskát, kikapartam a krumplik belsejét. Egy tálban összetörtem, 1o dkg kecskesajtot, pár szelet apróra vágott bacont, forró tejet  (amennyit felvesz, hogy pépes legyen, akár a püré) kavartam hozzá, enyhén sóztam.

Ebben a receptben az a jó, hogy mindenki izlése szerint variálhatja. Isteni csirke falatokkal, gombával, apró kockákra vágott paprikával…. Kecske sajt helyett túró vagy bármilyen krémsajt.

A masszával megtöltöttem a krumplikat, és jó bőven megszórtam reszelt sajttal.

1o perce visszatettem a sütőbe. Hordós káposztával és káposztalével ettük.

Címkék: ,
Tovább a blogra »